Geçmişi bırakma cesaretini nasıl gösterebilir, kabul sürecine nasıl geçebiliriz?

Geçmişi bırakma cesaretini nasıl gösterebilir, kabul sürecine nasıl geçebiliriz?

Geçmişi bırakma cesaretini göstermek ve kabul sürecine geçmek için öncelikle geçmişte yaşamış olmamıza rağmen hala zihnimizde sıkça tekrarlanan olaylara dönüp bir bakmamız gerekiyor.Çünkü onlar bize aslında içimizde bir şeyleri kabul etmediğimizi gösteriyor. 

Geçmişi bırakma cesaretini nasıl gösterebilir, kabul

Bazen yaşadığımız olayların bizi derinden etkilediğini anlayamıyoruz. Üzerinden uzun zaman bile geçmiş olsa zihnimiz etkilendiğimiz durumları yeniden canlandırarak bizi "böyle olsaydı, keşke şöyle yapsaydım" gibi varsayımlara boğabiliyor. 


Somut olarak örneklendirmek gerekirse, bir evin odasından dışarıyı izleyen birisi dışarı çıkmayı çok istiyor çünkü dışarda kar yağıyor ve karda yürümek, doya doya vakit geçirmek çok güzel görünüyor. Bunları yapmak ise dışarı çıkmak ile mümkün fakat dış kapıyı açmayan onu o eve hapseden şey izleyici olup aksiyona geçmemek, o odaya takılı kalmak. 


Aynı zamanda geçmişe, gerçekleşmeyecek varsayımlara ve keşkelere takılmak; üzüntü, pişmanlık, öfke hissetmemize neden oluyor ve bu nedenle ilerleyemiyor, akıştan çıkıyoruz. Fakat yaşadığımız tüm sürece güvenmek, olan ve olmayan her şeyin hayrını görebilmek bizim elimizde. Zihnimizin bizi geri götürmesini, yaşadıklarımızdan öğrendiklerimiz sayesinde bundan sonrasını daha iyiye yönlendirebileceğimize inanarak ve kabul ederek engelleyebiliriz. Yani ne zaman o odada takılı kalmaktan vazgeçip harekete geçersek o zaman dış kapının anahtarı bizi buluyor. 


Takılı kalmış, tıkanmış hissediyorsan düşün:


 “Aslında değiştiremeyeceğin neleri olduğu gibi kabul etmeyi ısrarla reddediyorsun?”


Geçmişi bırakma cesaretini nasıl gösterebilir, kabul

Hayatını ve kendini en iyi versiyonun haline dönüştürebilmek için "keşke"leri hayatından çıkarmak ve olan ve olmayan her şeye güvenip akışa teslim olmak gerekiyor. Buna yukarıdaki soruya cevap bularak, yani geçmişte yaşanan ve hala zihninde dönüp duran olumsuz şeyleri fark ederek başlayabilirsin. Böylece yeni gelişmelerin olmasına izin verebilir, hayatının değişimine şahit olabilirsin. 


Geçmişi bırakma cesaretin gösterdiğin kabul sürecin için bir diğer önerimiz ise kendini rahat hissettiğin ve yalnızca sana ait bir alanının olması. Bu alanı kendine sağlaman ve burada vakit geçirmen kendinle barışma sürecini hızlandıracaktır. 


Olanı olduğu gibi kabul edip sevdiğin, sürecin sana hep en iyisini getirdiğine güvendiğin ve akışta kaldığın bir yaşam dileğiyle!


Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız.


Sevgilerimle,

Çiğdem



Bloga dön

Yorum yapın