Endişeli zihin yapısından sakin zihin yapısına nasıl geçebiliriz?

Endişeli zihin yapısından sakin zihin yapısına nasıl geçebiliriz?

Endişeli zihin yapısından sakin zihne geçmek için öncelikle zihnimizin arkasında dönüp duran endişelere bir bakmamız gerekiyor. Onları olduğu gibi kabul etmeden önce gerçekten doğrular mı? Aslında senin endişelerin mi yoksa başkaları tarafından sen fark etmeden zihnine öylece yerleşmiş düşünceler mi? Ve neden ordalar? Bu gibi sorular üzerine düşünmek faydalı olacaktır.

Çünkü çoğu zaman gerçeklikten çok uzak endişelerle meşgulüz. Bize kim tarafından söylendiğini bile bilmediğimiz bazı kalıp düşünceler, sürekli bir şeyleri doğru yapmadığımızı söylüyor ya da yeterli olmadığımızı hissettiriyor. Ve onlarsız olamayacağımız hissi ya da onları bıraktığında neler olacak bilmeme belirsizliği bu endişelere daha da sıkı sarılmamıza neden oluyor. 

Başka bir deyişle, düşmemek için bir dala sımsıkı tutunuyoruz ve düşeceğimiz yeri görüp korkmamak için gözümüzü kapatıyoruz fakat gözlerimizi açtığımızda görüyoruz ki uçurumun kenarında değil, yerden sadece 10 metre yükseklikteyiz. Bu dal parçasını bıraktığımızda aslında düşmeyecek, rahatlayacağız.

Rahatladıkça endişelerden arındıkça, sakinlikle umut haline geçecek daha verimli olacak ve hayatı daha üretken bir yerden karşılamaya başlayacağız .


O yüzden endişeler geldiğinde hatırla!
"bırak ve güven"
Yoga, Meditasyon, Sakin zihin yapısı, Endişeli zihin, Endişe

 

Kendini endişeli zihinde hissediyorsan konfor alanında kalarak kendine en iyi gelen şeyleri daha sık yapmak endişelerinin önüne geçmende yardımcı olabilir. Kendine iyi gelen şeyi bulmak ve onu daha sık yapmak şu an bilmediğin bir şeyse meditasyon ve yogaya şans verebilirsin. Aynı zamanda bu pratiklerde kendine “güvendeyim”, “her şey yolunda” , “akıştayım” gibi cümleler söylemen iyi gelecektir. Bu pratikleri hayatına dahil ettikçe faydasını daha çok hissedeceksin.

Endişeli zihinden sahin zihne geçme sürecinin ilginç tarafı ise huzursuz bir cilt, rahatsız kıyafetler gibi fiziksel etmenlerin de zihinsel rahatlık ve huzura etkisinin büyük olması. Normal hayatında, yoga, meditasyon veya diğer tüm egzersiz sürecinde rahat kıyafetler tercih etmek, endişelerden uzaklaşmanı sağlayarak düşüncelerine sakinlikle yaklaşmana yardımcı olabilir.

Endişe halinden sakinliğe geçme sürecin için bir diğer önerimiz ise Lara Tuksal’ın “Tut Elini” kitabı. Eğer zihnini yeniden yapılandırmak istersen bu kitaba bakabilirsin.


Düşüncelerimizin bizi değil bizim onları yönetmeye başladığımız bir yaşam dileğiyle!

 

Endişeli zihin yapısından sakin zihin yapısına nasıl

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız.


Sevgilerimle,

Çiğdem



Bloga dön

Yorum yapın