Tüm duyguları hissedebiliyor musun?

Tüm duyguları hissedebiliyor musun?

Uzunca bir süredir kendimi duygusal dengede ve rahat hissederken geçtiğimiz hafta bu dengeden sert bir şekilde çıktığım iki gün geçirdim.
Bu durum bana uçakların  normal seyrindeyken bir anda hava boşluğuna düşmesini hatırlatıyor.
Düşünüyorum:
Türbülans anlarında uçaklar ne yapar?
Tüm duyguları hissedebiliyor musun?

Uçaklar türbülans anlarında sağa ya da sola herhangi bir manevra yapmadan boşluğun farkında olarak içinden geçip devam ediyor. Hava boşluğu var diyip yanından geçmeleri de, yokmuş gibi davranıp oradan geçmemeleri de mümkün değil.

Yani boşluk da sürecin bir parçası.

 

Biz de akışta olmaktan bahsederken aslında hayatı geldiği gibi karşılamaktan bahsediyoruz. Fakat hayat her zaman mutlu eden duygularla gelmiyor.

Hava boşlukları uçuş süresine dahilse enerji düşüren ya da rahatsızlık veren duygular da hayata dahil. Ve hayatı, akışı yaşamak sadece “iyi” duygulardan değil, tümünü hissedebilmekten geçiyor. Uçuşu tamamlamak için o zorluğu deneyimlemek gerekiyor.

 

Sürekli iyi, mutlu, huzurlu hissetme inancı böyle zamanlarda istemsizce rol yapmaya neden olabiliyor. Rol yaptıkça yani hissetmen gereken asıl duyguları hissedip aşmak yerine onları halının altına süpürdükçe biriken toz daha da rahatsız edici bir hale geliyor. Bunun yerine, neden böyle hissettiğini irdelemekten ve sürekli mutlu hissetmeye çalışmaktan vazgeçip “kötü” duyguların da varlığını kabul ederek hissetmeye izin vermek yeni bir kapıyı aralıyor. Bu kapı bu duyguların besleyiciliğini de beraberinde getiriyor.

Olmaz diyorsun ama sabah oluyor.

 

Tüm duyguları kucaklamak acıları dindirecek kuvvette.

Bir tek kalp, tek bir duygu:

Hissetmek 🧘🏽‍♀️

 

Tüm duyguları hissedebiliyor musun?

 

 Cumartesi gününü yoğun duygularla tek başıma mücadele etmeyi deneyerek geçirip bana iyi gelmediğini görünce pazar öğlen arkadaşımın yanına gelerek son üç günü birlikte ve daha yumuşak geçirebildim ve önceki haftalarda bahsettiğimiz yardım alabilmenin güvenini hatırladım. O yüzden kendine duyguların geçiciliğini, her zaman iyi hissedemeyebileceğini, duyguları havada bırakmayıp tükenene kadar yaşaman gerektiğini hatırlatırken süreci yaşamakta zorlanıyorsan ailenle ya da yargılamayacağından ve yanında rahat hissedeceğinden emin olduğun arkadaşlarınla beraber günlerini geçirmek iyi gelebilir.

 

Tüm bunların yanında, somut olarak hiçbir neden yokken enerjinin düştüğü oluyorsa ve neden böyle hissettiğini merak ediyorsan astrolojik açılarından kaynaklanıyor olabilir. Bu gibi durumları anlayarak daha yumuşak geçirmek ve kendinle ilgili birçok farklı farkındalık da kazanmak istersen “The Pattern” ve “Co-star” uygulamalarına göz atabilirsin.

 

Aynı zamanda, daha fazla içeriğe ihtiyaç duyarsan konuğumuz Lara Tuksal ile tüm duyguları hissedebilmekten de bahsettiğimiz birdietalks podcast bölümünü Spotify ve Apple Podcast üzerinden dinleyebilirsin.

 

Tüm duyguları hissetmeye alan açtığımız bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız.

 

Sevgilerimle,

Çiğdem



Bloga dön

Yorum yapın