Sonuçtan değil süreçten sorumluyuz!

Sonuçtan değil süreçten sorumluyuz!

Bu aralar sık sık kendime sonuç odaklı değil süreç odaklı olmayı hatırlatıyorum.
Süreçten alacağım öğretilere  odaklandığımda çok daha keyifli bir hayat deneyimlemeye başlıyorum.
Sence sonuca değil sürece odaklanmanın yolları nelerdir?
Sonuçtan değil süreçten sorumluyuz!

Hayalini kurduğumuz, olmasını çok istediğimiz birçok şey var ve hep olacaklar. Bir adım ötesini düşünmek hepimizin benzini. Fakat daha sürdürülebilir bir hayat yaşamak istiyorsak benzin doldurmak yerine kendimizin elektrikli versiyonuna geçebiliriz 🙂

 

Sadece isteklerimizin olup olmadığına bakmak, onlar olurken ya da olmazkenki süreçte öğrendiklerimizi çöpe atmak demek oluyor. Diğer yandan, istediğimiz şeylerin peşinden koşarken karşılaştıklarımıza ve her şeyden önemlisi karşılaştıklarımıza verdiğimiz tepkilerimize baktığımızda ise bol öğretili bir süreç bize göz kırpıyor. Bunu görebildiğimizde öğrenmemiz gerekeneleri daha rahat öğreniyoruz ve sonuç ne olursa olsun hep memnun oluyoruz.

Sonuç her zaman istediğimiz şekilde olmayabilir. Odağımızı sonuçta tuttuğumuzda duygu durumumuzu kontrol edemeyiz, bazen çok istediğimiz şeyler olmadığında "bitik", yetersiz ya da mutsuz hissetmemizin asıl nedeninin bu olduğuna inanıyorum. 

Fakat sürece, süreçten öğrendiklerimize odaklandığımızda, olanın ya da olmayanın hayrını çok daha rahat şekilde görebiliriz. Bunu görmek, öğrendiğimizi hissetmek bizi huzurlu hissettirecek ve böylece gördüklerimiz bize öğrenip devam etmemiz için ışık tutuyor olacak.

 

O yüzden kendine yardım etmelisin.

 

Sonuçtan değil süreçten sorumluyuz!

 

Olmasını çok istediğin bir şey varsa şimdi fark et, tamamen sonuç odaklı bir bekleme halinde misin yoksa süreçten keyif alan odağını öğrenmeye yönlendiren bir akış halinde misin?

Bu soruya yürekten verdiğin cevabının sana çok şey öğreteceğine eminim 🙂

Soruların cevabını aradığın tüm bu süreçte koku hissini yaptığın pratiklerle birleştirmeni sağlayabilir ve onu duyumsadığın an sana pratiklerindeki kendinle buluşma huzurunu hissedebilirsin.

 

Daha akışta ve öğretileri aldığımız bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın