Değiştiremeyeceğin şeylerin iyi yanını görebiliyor musun?

Değiştiremeyeceğin şeylerin iyi yanını görebiliyor musun?

Her hafta kendimizi geliştirebileceğimiz alanları, değiştirebileceğimiz bakış açılarımızı ya da  durumları konuşuyoruz.
Peki bu hafta kendimize değiştiremeyeceğimiz şeylerin perspektifinden bakmaya ne dersin?
Değiştiremeyeceğin şeylerin iyi yanını görebiliyor musun?

Kendi gelişimimiz için, eksik olduğumuz şeyleri tamamlamak ya da iyi gitmediğini düşündüğümüz şeylerin yerine doğrularını koymak çok önemliyken değiştiremeyeceğimiz şeyleri fark etmek de bir o kadar önemli. Çünkü değiştiremeyeceğimiz şeyleri fark etmezsek onlarla mücadele etmeye başlıyoruz, emek harcıyoruz fakat bu aynı zamanda boşa kürek çekmek demek oluyor.

 

Değiştiremeyeceğin şeyleri fark edip kabul etmenin bir adım ilerisi ise onlardaki iyi yanları görmek. Her şeyde olduğu gibi onların da mutlaka iyi tarafları var o yüzden bardağın dolu tarafından bakmaya cesaret ettikçe, iyi yanlarını gördükçe onlarla olan yorucu mücadele son bulacak.

 

Değiştirmeyeceğin şeyleri fark etmeye; kafanı en çok meşgul eden, hayatında olan ama içten içe kabul etmekte zorlandığın durumlara bakarak başlayabilirsin.

 

Gerçekten onu değiştirebilir misin, bunu değiştirmek senin elinde mi? Yoksa kabul etmen mi gerekiyor?

Değiştiremeyeceğin şeylerin iyi yanını görebiliyor musun?

 Değiştirmek senin elinde değilse "Peki bana öğretisi nedir?" sorusu üzerinde düşünmek, kabul sürecine geçmene ve iyi yanlarını bulmana yardımcı olabilir 🧘🏽‍♀️

 

Bulunduğumuz ortamın kokusunun nasıl hissettiğimizi çok etkilediğine defalarca şahit olmuşsundur. Bu etkiyi hafifleme yolculuğumuza yardımcı olması için bir araca çevirebiliriz. Daha hafif hissetmene yardımcı olacak palo santo, adaçayı tütsüsü ve aromatik uçucu yağları rutinine dahil edebilirsin.

 

Değiştiremeyeceğin şeylerin iyi yanını görebildiğin bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın