Satın alırken düşünüyor musun?

Satın alırken düşünüyor musun?

Son zamanlarda tüketim üzerinde düşündüğümde sosyal medyanın dezavantajlarını fark ediyorum. Devamlı bir şekilde  tüketime yönlendirilmekten ciddi anlamda etkileniyoruz.
Senin de aslında hiç ihtiyacın olmayan şeyleri satın almak istediğin oluyor mu?
Satın alırken düşünüyor musun?

Her gün sosyal medyada zaman geçiriyoruz ama çoğu zaman ordan etkilendiğimiz şeylerden bihaber oluyoruz. Bilinçsiz tüketim ise bunlardan biri. Bir story ya da post ile gördüğümüz şeyleri yalnızca şekline, rengine, görüntüsüne bakarak almak istiyoruz.

 

Hatta bazen öyle anlamalar yüklüyoruz ki almak istediğimizi aldığımızda ancak yeterli, mutlu ya da güzel olacağımızı düşünüyoruz. Halbuki kendi değerimizi ne bir eşyada ne de bir başkasının gözünde bulabiliriz, kendi değerimizi yalnızca kendimiz belirleriz. Bütün tüketim alışkanlıklarını fark ederek onlara engel olmak kendine yapabileceğin en iyi şeylerden biri.

Bilinçsiz tüketimin bir diğer yanı ise sürekli aynı şeylerin farklı versiyonlarını satın almak.

Bu noktada yine ihtiyaç odaklı değil istek/tüketim odaklı oluyoruz. Aslında saç bakımına ihtiyacımız varken gidip çok beğendiğimiz bir ayakkabının kahverengini alabiliyoruz. Bu hafta bunları fark ederek ihtiyaçların doğrultusunda harekete geçebilirsin.

 Satın alırken düşünüyor musun?

Tüketim alışkanlıklarını değiştirmek istiyorsan ama nereden başlayacağını bilmiyorsan bir şeyi satın almak istediğinde “bu benim için gerçekten gerekli mi?” ve “ gerçekten istiyor muyum?” sorularını hatırlamak sana yardımcı olabilir.

Bu soruları hayatımıza entegre etmek daha farkında ve bilinçli şekilde alışveriş yapmayı sağlıyor, aynı zamanda satın aldığımız şeylerden sağladığımız verimi arttırıyor.

Ve şimdi beraber pratik etmek istersen dur ve düşün!

Eğer gerçekten renkli ve kaliteli taytlara ihtiyacın varsa websitemizde bulabileceğin Birdiejay Leggings of a Lifetimelar hoşuna gidebilir :)

 

Bilinçli tükettiğin bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın