Neyin arayışındasın?

Neyin arayışındasın?

Anlam arayışının cevabı herkese göre değişiyor. Kimileri uzun soluklu hislerinin en iyi haline odaklanırken kimileri anlamı, anlık keyiflerde buluyor. Kimileriyse hiçbir zaman bulamıyor ve bulunduğu  ortama, çevresine göre devamlı yeni baştan şekilleniyor.
Düşünüyorum:
Anlamı yanlış şeylerde mi bulmak daha kötü yoksa kaybolup hiç bulmamış olmak mı?
Neyin arayışındasın?

Bulunduğun bazı ortamlarda anlık keyifler önemle vurgulanıyor ve sen de ona dahil olmazsan asla tam olarak eğlenmiş olmayacaksın ya da çok büyük şeyler kaçıracaksın gibi hissettiriliyor olabilirsin. Bu tarz vurgular bana anlam arayışını hatırlatıyor.

Anlamı; insanlara, olaylara ya da ortamlara bağlayanlar kolayca uyum sağlayıp sorgulamadan harekete geçebiliyor çünkü ancak yapılana uyum sağladığında mutlu olabileceğine inanıyorlar. Tekrar yalnız kaldıklarında ise derin bir huzursuzluk ve mutsuzlukla başa çıkmaya çalışıp kaybolabiliyorlar. Ve yeniden o andaki mutluluğu yakalamak için o aksiyonu tekrar etmeye başlıyorlar. Böylece anlık mutlulukların devamlı hale geleceği düşünülüyor. Fakat bu gibi tek bir aksiyona bağlı mutluluklar genelde mutluluk değil bağımlılık oluyor. Gerçek mutluluksa hayatın her alanında görmek ve deneyimleyebilmekten geçiyor.  

 

Anlık mutlu olup sonrasında üzüleceğin ya da kaybolacağın aksiyonlardan kaçınmak için önce kendi süzgecinden geçirmen gerekiyor olabilir. Seni gerçekten neyin mutlu ettiğini düşünmek ve kendi gerçeğinle yapıldığında mutlu edeceğine inanılan şey uyuşuyorsa ancak o zaman aksiyon almak, hayatı ve anları daha farkında yaşamanı sağlayacaktır.

 

Neyin arayışındasın?

 

Gerçekten neyin arayışında olduğunu bilmek, nerde ve ne zaman olursa aksiyonlarını ona göre almak uzun soluklu mutluluk, huzur ve sakinlik gibi iyi hisleri de beraberinde getiriyor. Sana neyin iyi geldiğini ve senin için gerçek anlamın ne olduğunu üzerine düşünerek fark edebilirsin. Düşünme sürecine yoga ve meditasyonu hayatına dahil ederek başlayabilirsin.

 

Neyin arayışında olduğunu bulabildiğin bir yaşam dileğiyle! 

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın