Cesaret gösterebiliyor musun?

Cesaret gösterebiliyor musun?

Bu aralar, hep, hayatının sorumluluğunu büyük bir cesaretle alabilmiş ve bu cesareti alırken kendisini daha da cesaretlendirecek, ona şefkatle eşlik edecek insanlara hayatında olabilmeleri için izin vermiş insanlarla karşılaşıyorum. İnanılmaz ilham  alıyorum.
Sonrasında kendime dönüp bakıyorum:
Bunun ne kadarını yapabiliyorum? Daha iyisini yapabilmem nasıl mümkün?
Cesaret gösterebiliyor musun?

 

Hayatının tüm sorumluluğunu üstlenebilmek, isteklerine giden kapayı aralıyor. O kapıyı aralamak içinse cesaret gerekiyor. Çoğu zaman o cesaretten sonunu kestiremediğimiz durumlar sebebiyle kendimizi alıkoyuyoruz. "Başlarsam ne olur? iyi gider mi? sorumluluklar ağır gelir mi?" gibi endişeler yola çıkmayı zorlaştırabiliyor. Fakat bütün bu belirsizlikleri kabul etme cesareti göstermek daha ait hissettiğin bir hayata kavuşmanı sağlıyor. 

 

Dolayısıyla, deniz güzel görünüyorsa ve hava durumu dalgalarla dans edebileceğine işaret ediyorsa o suya dalmak gerek. Belirsizliklerle boğuşup cesareti kaybetmek yerine belirsizliğe güvenip iyiyi umut ederek ilerlemek mümkün çünkü ya düşündüğünden daha güzel olursa?

 

Cesaret gösterebiliyor musun?

 

İçindeki cesareti, gücü hissetmek kadar dışardan almak da değerli. Çoğu zaman hayattaki dengeden bahsetsek de bu konuda ne kadar dengede davranıyoruz, emin değilim. Dışarıya bağımlı olmamakla, dışardan destek almayı karıştığımız zamanlar oluyor. Böyle zamanlarda, sen de gelen destekleri reddedip içine odaklanmaya çalışıyorsan şunu hatırlamakta fayda var:

Tamamen iç sese odaklandığında da tamamen dışardan destek aldığında da dengelenmiyorsun. Denge, yalnızca birini tercih ettiğinde değil ikisinden de kendine uygun oranda aldığında mümkün.

 

 Kendimizle kalmak, iç sesimizi dinlemek mutlaka önemli fakat bütün soruların cevabını kendimiz vermek ya da tüm sorunları yalnızca iç sesimiz yardımıyla çözmek zorunda değiliz. Fikrine, bakış açısına güvendiğimiz insanları da yaşadığımız süreçlere dahil edebiliriz. Onları dahil etmek süreci hızlandıracağı gibi onlarla olan bağımızı da kuvvetlendirecektir.

Eğer çevrende sana güç vereceğini bildiğin birileri varsa ve şimdiye kadar onlara direnç gösterdiysen fark edip bundan sonra almaya daha çok alan açabilirsin.

 

Cesaret gösterebiliyor musun?

 

Aynı zamanda, bu tarz konulardan sıkça bahsettiğimiz podcastimiz birdietalks'u Spotify'da ya da Apple podcast'te bulabilirsin 🧘🏽‍♀️Ek olarak, braları günlük hayata uyarlamak, cesareti somut bir şekilde hayatında görmenin yollarından biri olabilir. Team Birdiejay ve tüm Birdiejay kulanıcıları "From studio to street" mottosunu yaşadığında hem çok rahat hem çok cool hissedeceğine emin!

 

Artık zamanı gibi hissettiğin ama cesaret gösteremediğin her ne varsa belirsizliğe güvenerek adım attığın bir yaşam dileğiyle! 

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın