Kendine izin verebiliyor musun?

Kendine izin verebiliyor musun?

Kendine izin verebildiğini anlamak için öncelikle yoğunluklarını ve hislerini anlayıp anlayamadığına bakmak gerekiyor. Mesela, 5. ayına girdiğimiz ve her hafta çarşamba günü buluştuğumuz haftalık newsletter’ımızı, bu hafta benim yoğunluğum nedeniyle cuma günü paylaştık. Kendimi yoğun ve yorgun hissettiğimi fark edip dile getirmesem ve  gerekli önceliklendirmeleri yapmasam haftayı "burn-out" olmuş şekilde, mutsuz ve koşuşturma halinde kapatabilirdim.

 

O yüzden 1 dakika dur ve düşün:

Sen kendini nasıl hissediyorsun?
 
Kendine izin verebiliyor musun?

Kendini tanımak sadece ilgi alanlarını bilmek ya da sevdiğin, sevmediğin şeylerin farkında olmak değil. Aynı zamanda tüm yoğunlukların arasında kaybolup kaybolmadığını fark etmek, yorulduğunu hissettiğinde mola verebilmek ya da işler veya duygular yoğunlaştığında kendine izin vermekle de mümkün.


Aldığın sorumlulukları yerine getirmek, istikrarlı olmak ne kadar önemliyse bütün bunları sağlıklı ve temiz bir zihinle yapmak da en az o kadar önemli. Zihinse sıkıştığında ya da yorulduğunda değil ona izin verdiğinde berraklaşıyor ve ancak zihnin berraklaştığında yaptığın işin hakkını verebiliyorsun.


Dolayısıyla rutin bozmak her zaman kötü bir fikir değil çünkü yolda olmak için bazen yoldan çıkmak gerek. Böyle durumlarda yoldan çıkmak yani durup bir adım geriden bakmak nereye gidiyor olduğunu daha rahat gösterir ve aslında nereye gitmek istediğini fark ederek kendine yön vermek için iyi bir fırsat olabilir.

 

Durup kendine ve hislerine bakmayı alışkanlık haline getirmek sıkışmış ya da yorgun hissettiğinde, bunları daha kolay fark etmeni ve kendine izin verebilme sürecini hızlandıracaktır. Bu duyguların içindeyken kendine her zaman mutlu, huzurlu yani sürekli "iyi" olarak öğretilen duyguları hissetmek zorunda olmadığını hatırlatabilirsin. Huzursuz, yorgun belki mutsuz ve enerjisiz hissetmek de hayata dahil. Onları kabul ettiğimizde, hayatı daha yumuşak bir yerden yaşamaya başlayabiliyoruz ve öz şefkatimiz artıyor. 

 

 Kendine izin verebiliyor musun?

 

Bu gibi konularda daha fazla içeriğe ihtiyaç duyuyorsan derinlemesine konuştuğumuz, iki haftada bir harika konu ve konuklarla yeni bölümleri gelen podcastimiz Birdietalks'a göz atabilirsin. Birdietalks'a hem Spotify hem Apple Podcast üzerinden ulaşabilirsin.



Kendine izin verebildiğin ve ihtiyaçlarını fark ettiğin bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız.

 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın