Hayatındaki toksik ilişkilerin farkında mısın ve onlardan özgürleşebilir misin?

Hayatındaki toksik ilişkilerin farkında mısın ve onlardan özgürleşebilir misin?

Hayatımızdaki toksik ilişkileri fark etmek düşündüğümüz ve bir çırpıda söyleyebileceğimiz kadar kolay olmayabilir. Bu ilişkileri fark edebilmemiz için öncelikle hislerimize bakmamız gerekiyor. Bu ilişkilerdeki insanlarlar hayatındayken ilerleyemiyor, tıklanmış ya da soluk soluğaymış gibi hissedebilirsin. Bu yol gösterici hislerin sana nerde, kiminle ve ne zaman geliyor olduğuna bakabilirsin. Bu ilişkileri fark edip onlardan özgürleşmeyi başardığında ise yol alman  kolaylaşacak.

2021’e dönüp baktığımda öğrendiğim ve hayata geçirebildiğim en değerli şeyin toksik ilişkilere son vermek olduğunu görüyorum.

 

Peki senin hayatındaki ilişkilerin ne durumda?

Hayatındaki toksik ilişkilerin farkında mısın ve onlardan

 

Hayat boyu kurduğumuz romantik ya da normal tüm ilişkiler bizi bir şekilde etkiliyor. Bazıları gelişimimizi destekler ve bize iyi gelirken bazıları bizi geri götürüyor. Bizi geri götüren ilişkileri çoğu zaman fark etmiyor, fark etsek bile rahatsız olduğumuz ne varsa üzerini bir şekilde kapatmayı istemeden seçebiliyoruz.
 
Fakat hayatımızda kendimize zarar veren ilişkilere yer verdikçe kendimize saygısızlık ediyoruz, kendimizi sabote ettiğimiz için yeterince kendimizi gerçekleştiremiyoruz. Onları fark etmek ve onlardan özgürleşmek ise bizim elimizde. Fark etmeye; genellikle kendini suçlu, yetersiz, sevgisiz gibi duygularla baş başa kalmış halde bulduğun ilişkilerin üzerine düşünerek başlayabilirsin.
 
“Onlarsız ne yaparım? Ya yalnız hissedersem? ya da onlar olmadan yapamam” gibi korkulardan bitirmeye cesaret edemediğin herhangi bir toksik ilişkin varsa bil ki kendini önceliklendirdiğinde evren sana çok daha iyi şeyler sunacak. Onlardan özgürleşmek sana kendini gerçekleştirdiğin, birlikteyken bir olup beraber geliştiğiniz arkadaşlıklar getirecek.
 
Görmeye cesaret ettiğinde özgürleşmek çok daha kolay olacak 🤍


Hayatındaki toksik ilişkilerin farkında mısın ve onlardan

Arkadaş çevreni sadeleştirme sürecinin en zorlu süreçlerden biri olduğunu çok iyi biliyoruz. Fakat zor olmasının yanında besleyici ve sonrasında ilerletici bir sürece evrileceğinden de hiçbir şüphemiz yok. Bu sürecin daha yumuşak geçmesi için önerimiz yoga ve meditasyonu hayatına dahil etmek olabilir. Yoga yapmak içinde biriken ve sıkışmış duyguların serbest kalmasını sağlayarak seni rahatlatacak, meditasyon ise kendine dönüp nerede olduğunu, ne istediğini fark etme sürecini kolaylaştıracaktır.

 

Bir diğer önerimiz ise bu konu üzerine çalışmış insanların deneyiminden faydalanmak olabilir. Toksik ilişkileri fark etmek ve onları hayatından çıkartmak ile ilgili daha fazla içeriğe bakmak faydalı olacaktır. Aynı zamanda bu konu, podcastimiz Birdietalks'un ilk bölümünün de konusu. Kurucumuz Bilge Çavuş ile olan bu bölümü dinlemek istersen  Birdietalks'a hem Spotify hem Apple Podcast üzerinden ulaşabilirsin.


Birlikte hep daha iyiye gittiğimiz arkadaşlıkların içinde olmak dileğiyle!


Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız.


Sevgilerimle,

Çiğdem



Bloga dön

Yorum yapın