Şükür halinde misin?

Şükür halinde misin?

Bu ayın da sonuna gelirken şükür hali üzerine biraz konuşmak istedim. Bence bir soluklanıp sahip olduklarımıza teşekkür etmek yürüdüğümüz yolu aydınlatıyor,  sence de öyle mi?
Şükür halinde misin?

Şükür, enerjimizi ve frekansımızı artırmak için bilinen en etkili yöntemlerden biri. Peki frekansımız artınca ne oluyor? Çabasızca kendimizle memnun olmaya başlıyor, iyileşiyor, şifalanıyor, istediklerimizi kovalama halinden çıkıp istediklerimizi kendimize çekme haline geçiyoruz.

 

Bu hale geçmek nasıl mümkün derseniz, her şey gibi düzenli pratikle. Hayatınızda varlığına teşekkür ettiğiniz 3 şeyi her sabah not etmek bunun en "klişe" ama etkili yollarından. Günlük konuşma dilinde şikayet etmek yerine memnuniyet ve teşekkürü seçmek ve olanın içindeki güzelliği görmeye çalışmak da kesinlikle çok etkili oluyor. Benim kişisel favorim, meditasyon veya yürüyüş yaparak minnettar olduğum her şeyi aklımdan geçirmek.

Bu sayede zihnim sakinleşiyor, berraklaşıyor ve hayatımı güzelliklerle doldurmam kolaylaşıyor. Çok tavsiye!

 

Hayatımızda şükredecek birçok şey varken zaman zaman bunları görmekte zorlanıyoruz. Böyle durumlarda tam şu andan başlayarak bir deftere teşekkür ettiğin her şeyi yazmaya başlayabilirsin. Bu çok emek harcadığın bir iş teklifi gibi "büyük" bir olay da olabilir, şu an bu yazdıklarımı okuyabiliyor olmak gibi her an sahip olduğumuz ama değerini sürekli takdir etmediğimiz konular da olabilir. Düşünmeye başlayınca ne kadar çok teşekkür edecek konu olduğuna inanamayacaksın. İhtiyacın oldukça geri dönüp yazdıklarını ziyaret edebilir ve enerjini daha da yükseltebilirsin.

 

Eğer hala aklına şükredecek bir şeyler gelmiyorsa unutma, görmeyi bilirsek musluktan akan su bile bolluk. Bu tip küçük gibi görünen şeylerin değerini kaybetmeden anlayabilmek hayatı daha kıymet bilen bir yerden yaşamayı sağlıyor 🤍

 

Şükür halinde kalmayı kalıcı hale getirmek için yaptığın yoga ve meditasyon pratiklerinde, enerjini temizlemeye yardımcı olmak için internet sitemizde yer alan Brands We Love  kategorisindeki Kyphi enerji temizleme setine göz atabilirsin.

 

Ek olarak söyleyebileceğim en güzel şey ise, rutinleri hayatına yerleştirdiğinde beynin koku ve dinginliği eşleştireceği için bir notadan sonra o pratikte kullandığın kokuları, örneğin palo santo, duyumsadıkça farkında bile olmadan dinginlik hissetmete başlayacaksın :)

 

Şikayetleri arkanda bıraktığın, şükürleri çoğalttığın bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem



Bloga dön

Yorum yapın