Sevildiğini hissedebiliyor musun?

Sevildiğini hissedebiliyor musun?

Geçtiğimiz yıllarda herhangi birinin herhangi bir sevgisiz yaklaşımından çok çabuk tetiklenirken uzun zamandır bunun benim için artık o kadar da önemli olmadığını görüyorum. Sevgiyi her an ve herkeste aramak  yerine çok daha başka bir yerden ve derinden hissedebildiğimi fark ediyorum.
 
Düşünüyorum:
 
Uzun soluklu sevgi hissi için herkes tarafından mı sevilmek gerekir?
Sevildiğini hissedebiliyor musun?

Zaman zaman yaptığımız işleri onaylamayan, beğenmeyen hatta kötü ve saçma bulan insanlarla karşılaşabiliyoruz. Böyle zamanlarda yaptığımız işi ya da mevcut durumu sorgulamaktansa karşımızdaki kişinin bizim için önemini ve hayata bakışı açısını sorgulamak çok daha iyi bir seçenek.

 

Herkesin aynı gökyüzüne bakması aynı şeyleri görebildiği anlamında gelmiyor. Herkesin hayata baktığı pencere de gördüğü ve hissettiği şeyler de bambaşka. Hangi değerlere çapa atarsan ordan yaşıyorsun. Dolayısıyla karşıdaki kişinin yorumundan sonra onu ve çizgisini sorgulamak yerine kendini sorgulamak, kendi değerlerini gözardı etmen anlamına geliyor.

 

Bir kişiden bile sevgisiz yaklaşım ya da davranış gördüğünde kendini sorgulamaya başlıyorsan böyle zamanlarda şunu hatırlamakta fayda var:

 Herkes tarafından sevilemezsin ve herkes tarafından sevilmek zorunda değilsin 🧘🏽‍♀️

 

Mutlaka kararlarını desteklemeyen, düşüncelerini beğenmeyen birileri olacak. Bunun olması yanlış yolda olduğunu göstermez. Yürekten inandığın doğruları değiştirmeyi karşındaki kişinin iki dudağının arasında bırakmak yerine kaygılı zihinini değiştirmen gerekiyor olabilir.

 

 

Sevildiğini hissedebiliyor musun?

Sevgi çok güçlü ve içerden bir duygu olduğu kadar hassas da bir duygu. Gelen yüz tane yorumdan bir tanesi kötüyse gözün o kötüye takılması bu duygunun hassasiyetini bize gösteriyor. Sevgiyi her an ya da herkeste aramak yerine hayatındaki seni gerçekten seven, aranızdaki koşulsuz sevgiyi doyasıya hissedebildiğin insanların varlığını daha çok görmeyi seçebilirsin.

 

Bu konuda daha fazla içerikle buluşmak istersen Spotify ve Apple Podcast üzerinden ulaşabileceğin birdietalks'un Lara Tuksal ile olan bölümüne bakabilirsin.

 

https://open.spotify.com/episode/6jdhVj7x9N1zJvPVNQ3WVW?si=c7758da9289d4e05 

 

Aynı zamanda neyi değiştirmen ve nerde kararlı durup köklenmen gerektiğini anlamak için yoga ve meditasyon pratiklerini hayatına dahil etmek iyi bir fikir olabilir. 

 Sevgiyi derinden ve doya doya hissedebildiğin bir yaşam dileğiyle!

 

Seni ve yolcuğunu desteklemek için Team Birdiejay olarak hep yanındayız. 

Sevgilerimle,

Çiğdem

Bloga dön

Yorum yapın